torstai 20. elokuuta 2020

Asiakashankinta

Asiakashankinta

Uuden asiakkaan saaminen eli asiakashankinta 

Asiakashankinta on yksi tärkeimmistä tehtävistä. Uuden asiakkaan hankkimen on aina hankalampaa kuin saada vanha asiakas palaamaan. Asiakashankinta on aina prosessi.

Mistä aloitain?

Ensimmäiseksi sinun täytyy etsiä sinulle sopiva asiakas. Kun löydät sopivan asiakkaan, otetaan asiakkaaseen yhteyttä. Yleisesti paras ja tehokkain tapa on soittaminen mahdolliselle asiakkaalle, kun otetaan ensimmäisen kerran yhteyttä. Voit tietenkin myös käydä itse liikkeessä paikan päällä, jos tämä on mahdollista molemmille osapuolille. Tämän jälkeen kommunikointi voi tapahtua kuinka sovitte, esimerkiksi WhatsApilla tai vaikka sähköpostilla.
 
 

Kun asiakas on löydetty

Seuraavaksi sovitaan asiakkaan kanssa, mitä asiakas haluaa, eli tuote tai työ mitä lähdetään tekemään. Muista aina kertoa mahdollisuuksista, mitä kaikkea asiakkaalle voi tehdä, koska asiakas ei välttämättä ole tietoinen kaikista vaihtoehdoista. Ja ehdottaa, että voit tehdä kyseiselle asiakkaalle monta erilaista työtä. Voit suunnitella myös etukäteen kysymyksiä suunnitteluvaiheeseen, mitkä olisi tärkeää selvittää asiakkalta ennen varsinaisen työn aloittamista (noin. 10-15 kysymystä).
Sovitte yhdessä tämän asiakkaan kanssa aikatauluista ja tuotteen/työn kustannuksista. Jos asiakas haluaa, että sinä hoidat myös mahdollisen tuotantoprosessin (esim. tuotteen painatus), tämäkin pitää sopia etukäteen, ettei tule väärinymmärryksiä. 


Tyytyväisyys & palaute

Kun asiakas on saanut mahdollisen työn/työt, varmista aina asiakkaan tyytyväisyys. On hyvin tärkeää, että asiakas on tyytyväinen saamaansa tilaukseen ja työhön. Tällä tavalla hän jää asiakkaaksesi ja suosittelee sinua eteenpäin myös muille! Kerro myös asiakkaalle, että kaikki mahdollinen palaute on aina tervetullutta, jotta pystyt kehittymään työssäsi ja antamaan parasta mahdollista palvelua asiakkaille jatkossakin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiakastyön & Työelämän näyttö

Asiakastyön ja Työelämän näyttö   Näyttöjä on yhteensä kahdeksan.  Asiakastyön näyttö (esim. graafinen suunnittelu & valokuvaus) Näytöss...