maanantai 7. syyskuuta 2020

Työssäoppimispaikka Flying Tiger Copenhagenissa

Flying Tiger Copenhagen: työssäoppimispaikka

Kävin perjantaina 04.09.2020 kysymässä Tigerissä työssäoppimispaikkaa ja he halusivat mielellään minut sinne. Työssäoppimis ajanjakso olisi 22.12.2020 asti.

Mikä Flying Tiger Copenhagen on?

Tiger on tanskalainen kauppaketju, mikä on perustettu 1995 Kööpenhaminassa. Flying Tiger Copenhagenissa on omistautunut suunnittelutiimi,  joka on voittanut useita kansanvälisiä muotoilupalkintoja mielikuvituksellisesta ja upeasta suunnittelutyöstä.

Tigerissä myydään mm:
 • Toimistotarvikkeita
 • Koulutarvikkeita
 • Askartelutarvikkeita
 • Leluja
 • Hygieniatuotteita
 • Astioita
 • Sisustusesineitä
 • Urheilutarvikkeita
 • Elintarvikkeita
 
Myymälöitä löytyy monissa Euroopan maissa, mm Britanniassa, Espanjassa, Irlannissa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.
 

Flying Tiger Copenhagen liikkeestä kuva


Kestävä kehitys

Flying Tiger Copenhagen pyrkii vastuulliseen toimintaan ja varmistamaan, että tuotteet on valmistettu eettisesti, yhteiskunnallisia ja ympäristöä koskevia standardeja noudattaen.
He tutkivat jatkuvasti ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kaikkiin tuotteisiin, aina kun ne on vain toteutettavissa. 
 
Muutama ympäristöystävällinen esimerkki:

 • FSC - Kaikki paperituotteet ja useimmat puiset tuotteet on valmistettu kestävistä metsävaroista. Pakkauksissa on FSC:n puulogo, millä kuluttaja pystyy tekemään tietoisia valintoja liikkeessa asioidessaan.
 • Uusiutuvat materiaalit - Uusiutuvia materiaaleja suositaan aina. Monet tuotteet on valmistettu puusta, merilevästä, vehnän oljesta ja bambusta, mitkä ovat luonnollisia uusiutuvia luonnonvaroja.
 • Ruostumaton teräs - Tämä on todella pidetty kestävä ja kokonaan kierrätettävä materiaali. Helppo sulattaa ja käyttää uudelleen äärettömän monta kertaa, ilman että laatu heikkenisi. Siksi tämä on pitkäkestoinen ja ympäristöystävällinen materiaali.
 • Kierrätetty lasi - Pienentää hiilijalanjälkeä. Kierrättämällä vähennetään jätteiden määrää ja samalla Tiger lähettää ympäristöystävällisen viestin planeetallemme. Keittiötuotteiden valikoima sisältää kierrätetystä lasista valmistettuja astioita.

 

Miksi Tiger myy muovituotteita?

Muovi on kestävä, kevyt ja movia voidaan käyttää moniin erilaisiin asioihin. Eli monella tavalla erinomainen materiaali. 
Tiger käyttää muovia silloin kun se on parempi vaihtoehto, kuin joku toinen materiaali. He tiedostavat muovin olevan myös haitallinen ja ongelmallinen materiaali, joten tästä syystä he aikovat vähentää muovin määrää tuotteissaan ja pakkauksissaan. 
Parhaillaan tutkitaan mahdollisuutta laittaa kierrätysluokat tuotteissin, että ne olisi jatkossa helpompi hävittää oikein.

Flying Tiger Copenhagen on tehnyt muovisitoumuksen. Yhteistyössä tanskalainen Plastic Change -ympäristöjärjestön kanssa, se velvoittaa heidät vähentämään muovin käyttöä ja lisäämään uusiökäyttöä ja kierrätystä. 

Muovipillit & Muovikassit

Tiger aikoo lopettaa muovisten pillien ja muiden kertakäyttöisten muovituotteiden myynnin vuoden 2020 aikana. Näihin kuuluu mm. ilmapallot, lautaset, pumpulipuikot ja ruokailuvälineet. He ovat päättäneet myydä jäljellä olevat tuotteet. Jos he heittäisivät kyseiset tuotteet pois, olisi se resurssien tuhlausta. 
Korvaavina pilleinä heille on tullut myyntiin: bambupillit, lasipillit, silikonipillit ja ruostumattomasta teräksestä tehdyt pillit.

Tigerin kaikki muovikassit on valmistettu 80% kierrätetystä muovijätteestä ja ne on täysin kierrätettäviä. Heillä on myös myynnissä muovikassien lisäksi paperi- ja kangaskassit.
Pyrkimys on tehdä ostoskasseista mahdollisimman ympäristöystävällisiä. Tigerissä peritään pieni maksu muovikasseista, tämä antaa lisäsyyn käyttää omaa kestokassia.
Linkit:

Kuva & video:
 
https://fi.flyingtiger.com/fi-FI/about-us

Videon Youtube linkki: 
 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=HYHIGRam6eU&feature=emb_logo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiakastyön & Työelämän näyttö

Asiakastyön ja Työelämän näyttö   Näyttöjä on yhteensä kahdeksan.  Asiakastyön näyttö (esim. graafinen suunnittelu & valokuvaus) Näytöss...